renee malawi

Even voorstellen

Ik ben Renée Heetland en ben in 1962 geboren. Als kind altijd in de weer voor andere mensen. Op mijn 14heb ik een jongerencentrum opgericht, en zo kwamen er allerlei baantjes voorbij. Zo heb ik met verschillende soorten mensen te maken gehad. Jongerenwerk, werken met geestelijk en verstandelijk gehandicapten kinderen, moeilijk opvoedbare jongens, maar ook ouderenwerk kwamen op mijn pad. Een lange tijd heb ik sociaal cultureel werk gedaan bij een pop- en cultuurpodium en later bij buurthuizen in Den Haag en Ypenburg. Maar helaas zat ik altijd in de lappenmand. Op mijn 6e ben ik met gymnastiek van een wandrek naar beneden gevallen, plat op mijn rug, maar ik had niks. Daarna nog veel ongelukjes: gescheurde enkelbanden, gebroken armen etc., kortom een echte pechvogel. Vanaf mijn 20e kreeg ik rug- en nekklachten. Een manueel therapeut constateerde dat ik bijna 3 cm scheef stond, waarschijnlijk door een behoorlijke klap of val veroorzaakt. Het kwartje viel! Maar helaas alle behandelingen, fysio- en manuele therapie, chiropactie, osteopathie, shiatsu, acupunctuur etc. kregen de pijn niet blijvend weg. Zo kon ik dan ook vaak mijn hoofd niet draaien of mijn sokken niet aan krijgen omdat alles vast zat. Alles bij elkaar was het teveel geworden voor mijn lijf om er nog mee te kunnen dealen. Zwaar lichamelijk werk, verhuizingen, veranderingen van werk, een scheiding, dit alles deed mijn lijf geen goed. Het duurde enige tijd voordat ik in 2000 echt door had dat ik een burn-out had.

Ik, als altijd zeer opgewekt, positief ingesteld mens kon toch geen burn-out hebben? De ongelooflijke pijnen die ik in verschillende delen van mijn lichaam kreeg en waarvan niemand wist wat het was, waren vreselijk. Na een jaar thuis zitten, verschillende therapieën en een reïntegratie traject ging ik toch weer aan het werk. Ik realiseerde me dat ik niet meer verder kon zoals ik bezig was en dat het roer om moest. Dit is niet eenvoudig want wat ga je dan doen?

In 2004 ben ik naar Delft verhuisd en kwam de Body Stress Release op mijn pad. Eerst voor mijn dochter en daarna begon ik ook zelf aan de behandelingen. Bij mijn dochter zag ik echt bijzondere resultaten, maar bij mijzelf gebeurde er niet veel meer dan dat ik me goed voelde en nooit meer helemaal vast stond. Mijn pijnklachten na een operatie eind 2004 verdwenen echter wel snel na enige behandelingen. Het voelde best goed en dus besloot ik door te gaan, ondanks dat het niet vergoed werd door de zorgverzekeraar. Zo ging ik één keer in de 4 a 6 weken door met BSR. Ik dacht echt nooit meer van de rugpijn af te komen maar tot mijn grote verbazing gebeurde dit wel. Na 2 jaar BSR behandelingen was ik pijnvrij!

Zo ontstond het idee om zelf de opleiding te gaan volgen. Mijn gezin stond hier helemaal achter, gelukkig maar, want ik moest daarvoor naar Zuid Afrika voor een half jaar. Op mijn zevenenveertigste heb ik het roer volledig omgegooid. De BSR opleiding was een geweldige tijd en terug in Nederland heb ik al gauw mijn baan opgezegd om me volledig op mijn praktijk te kunnen focussen. Ik werk nu al 5 jaar (2014) als practitioner en met zo veel plezier, dat ik hoop nog heel veel meer mensen blij te kunnen maken met een goed werkend lijf.

Maak ook de keuze om je lichaam het onderhoud te geven wat het nodig heeft. Besef dat het een zeer goede investering is om daar tijd geld en energie in te steken. Laat het niet afhangen van verzekeraars maar kies er voor om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een gezond lijf, want:  “Een lichaam vrij van body stress is energiek en functioneert optimaal!”