Nieuwsgierig

Vandaag heb ik weer een aantal nieuwe ervaringsverhalen van cliënten op de website geplaatst. Ik merk toch dat het voor sommige mensen erg prettig is om de ervaringen van iemand te lezen.

Ik heb vorige week op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht gestaan met mijn collega’s van de Body Stress Release Associatie Nederland. Ook hier kwam het zo duidelijk naar voren dat de mensen graag willen ervaren wat het nu eigenlijk is. Soms gaven we elkaar als collega’s een release en dan liep gelijk de stand vol met mensen die erg nieuwsgierig waren naar wat we aan het doen waren. Onmiddellijk volgde dan de vraag of ze dat ook mochten “voelen” wat we nu eigenlijk doen. Het verbaast de mensen telkens weer hoe zacht een behandeling is. Toch kwam er ook iemand op de beurs naar me toe en vroeg, hoe kan het nu eigenlijk dat er in de boekjes staat dat het een hele zachte, vriendelijke methode is, maar als ik een behandeling krijg bij je collega dan doet het soms toch echt wel pijn. Ik heb toen uitgelegd dat als een spier gespannen is hij makkelijk tegen het zenuwstelsel duwt en dat geeft dan een pijn sensatie. Op zich is daar niks mis mee want het lichaam moet signalen door kunnen geven van en naar de hersenen om het zelfhelend vermogen aan het werk te zetten. Dus het klopt dat het soms toch pijnlijk is. Als ik dezelfde druk geef op een plek waar geen spanning zit, voel je het dan weer bijna niet.

Een paar weken geleden kwam een client voor zijn tweede behandeling. Hij ging zitten keek me aan en zei het volgende: Neem me niet kwalijk wat ik nu ga zeggen, en het is niet persoonlijk bedoeld, maar toen ik hier wegging na de behandeling, stapte ik in de auto en vroeg me zelf af, wat is dit? Ben ik nu afgezet?, of wat?? Hoe kan het zijn dat die paar duwtjes wat moeten gaan doen? Maar weet je wat… de pijn in mn schouder is bijna helemaal weg, ik ben rustiger en ik voel me een stuk beter!

Het blijft verrassend hoe een lichaam werkt. Dat we er goed voor moeten zorgen is overduidelijk. Zeker in deze drukke maatschappij is het belangrijk je rust momenten pakt, en ook is goede voeding heel belangrijk voor het goed functioneren van ons lijf. Het blijft geweldig werk wat ik doe en elke dag weer ga ik met zoveel plezier naar mijn mooie praktijkruimte toe, de ene dag lig je heerlijk in het zonnetje op de bank en de andere dag is de lucht grijs en grauw en branden de kaarsjes gezellig in het donkere raam waar de wind en regen tegen aan slaan, het maakt niet uit hoe het buiten is bij mij binnen schijnt altijd de zon en de vogeltjes fluiten!

Tot ziens weer in mijn praktijk.
Leef vanuit liefde niet vanuit angst.

Liefs Renée

gezondheidsbeurs 2016