Baby’s en kinderen

Baby's en kinderenDoor het lichaam van een kind vrij te houden van body stress wordt het ondersteund in zijn normale groei en gezonde ontwikkeling.
Baby’s en kinderen reageren zeer snel op Body Stress Release, aangezien de opgebouwde spanning nog niet lang in het lichaam aanwezig is en eenvoudig gereleased kan worden.

 

Oorzaken van body stress

Als het geboorteproces moeilijk was kan een baby geboren worden met body stress, met name in de nek en lage rug.

Kleine kinderen hebben een grote kans om body stress te verzamelen als gevolg van frequente valpartijen en heftige bewegingen tijdens het spelen, of bij het proberen op te tillen van zware voorwerpen.

Kinderen kunnen op een onjuiste manier zitten, bijvvoorbeeld voorovergebogen op bed zittend lezen of studeren zal stress in de nek en onderrug veroorzaken.

Onderuitgezakt liggend televisie kijken keert de natuurlijke curve van de rug om en zal het de opbouw van body stress in de wervelkolom veroorzaken.

In de pubertijd worden kinderen meer zelfbewust. Ze kunnen zichzelf in deze tijd een slechte houding aanmeten. Opgetrokken schouders, een samengetrokken borst en een voorovergebogen hoofd worden gebruikt als afweermechanisme tegen de nieuwe uitdagingen en stress in het leven. Spieren verstrakken en de spanning wordt opgeslagen in het lichaam.

Wanneer dient een baby of ouder kind op body stress onderzocht te worden?

Het geboorteproces is stressvol voor een baby. Het is daarom zinnig de baby binnen een paar maanden na de geboorte te laten onderzoeken op body stress, ook al lijkt er niets aan de hand te zijn. Gesteld dat er enige spanning is opgeslagen in de nek of onderrug van de baby, dan kan deze worden gereleased vóórdat de spanning zich opbouwt en een negatief effect uitoefent op het zenuwstelsel.

De Body Stress Release practitioner voert de tests uit terwijl de baby op de borst van de moeder ligt of op haar schoot zit. De druk die wordt uitgeoefend is zeer licht en comfortabel voor de baby. Vaak valt een baby, nadat de opgeslagen stress is gereleased, in een diepe slaap.

Kleine kinderen kunnen niet altijd verwoorden wat zij voelen, maar de ouders kunnen vaak tekenen waarnemen die duiden op de aanwezigheid van body stress. Een normaliter goed gehumeurd kind zal bijvoorbeeld koppig en weerspannig worden; een kind kan bijvoorbeeld ook praten over een “gek gevoel in mijn buik” of klagen over gevoelige benen.

Kinderen hebben plezier in de Body Stress Release behandelingen aangezien het een zachte techniek is en zij zich gewaar worden van het “andere” gevoel in hun lichaam, als de opgeslagen spanning is verwijderd. Vaak zal een klein kind zich bewust zijn van body stress en vragen om een Body Stress Release behandeling.

 

De gevolgen van body stress

Constante huilbuien, zonder duidelijke reden, zijn vaak een aanwijzing voor body stress in de nek bij een baby.

Als er body stress in de onderrug aanwezig is zal de baby huilen als de heupen worden opgetild bij het verschonen van de luier.
De uitwerking op het zenuwstelsel kan verstopping tot gevolg hebben. Body stress in het middenrifgebied kan resulteren in koliek.

kind en bsrPeuters en kleuters die niet willen lopen en gedragen willen worden of klagen over pijnlijke benen (zgn. groeipijnen) hebben hoogstwaarschijnlijk body stress in de onderrug. De spieren in de benen kunnen zijn beïnvloed, wat de voeten doet neigen naar binnen te draaien.
Bedplassen kan voorkomen als de zenuwtoevoer naar de blaas geïrriteerd is. Op school kan een kind met spanning in de nek concentratie-
problemen hebben en opstandig worden.
Als er spanning in de onderrug aanwezig is, kan het kind rusteloos zijn en niet in staat zijn stil te zitten.

 

 

Uit de praktijk

Een twee dagen oude baby kon niet goed van de borst drinken, omdat haar tong telkens in de mondhoek trok. Na het releasen van de body stress in haar nek dronk het meisje weer normaal.
Een moeder meldde dat haar twaalf weken oude baby vanaf de geboorte bijna constant had gehuild, dat zijn schouders optrokken en dat hij schreeuwde als hij werd bewogen. Onmiddellijk na het releasen van body stress in de nek viel de uitgeputte baby in slaap en sliep hij 10 uur achtereen. Zeer tot de opluchting van de verontruste ouders werd de baby rustig en tevreden.
Een vijf maanden oude baby hield zijn armen in spasmen tegen zijn borst en de blik in zijn ogen leek niet gefocust. Spastische verlamming werd gevreesd.
Na de eerste Body Stress Release behandeling ontspanden de armen; na de tweede behandeling meldde de moeder dat de baby in staat was zijn blik op haar te richten en op haar te reageren. Zes maanden later stuurde de oma van de baby een foto van hem, met een brief om te zeggen dat de ontwikkeling van het kind in alle opzichten normaal verliep.

Een zesjarig jongetje met hersenbeschadiging had zijn armen en benen in een constante spasme gebogen, en zijn mobiliteit was beperkt tot het rollen over de vloer.

Na een viertal Body Stress Release behandelingen waren de ledematen geheel ontspannen en begon de jongen met kruipen. Twee weken daarna deelden de ouders mee dat hij liep.

Een drie jaar oud meisje werd door haar vader ondeugend genoemd, toen medische tests geen reden konden geven voor haar voortdurende bedplassen.

In de twee weken nadat de stress in de onderrug was gereleased nam de frequentie van aanvallen van bedplassen gestaag af en hielden zij uiteindelijk volledig op.