Ervaringen uit mijn praktijk

Body Stress Release

Ik vind het heel fijn als ik geweest ben. en het voelt heel lekker. en als ik een beetje gestrest ben kunnen wij er meestal heen. en dan ga ik op de bank liggen en als ik dan klaar ben dan ben ik heel langzaam, moe en ontspannen.
als je op de bank ligt voelt het alsof je in je bed ligt en gaat slapen.
Vroeger had ik altijd heel veel hoofdpijn en last van mijn nek. nu heb ik alleen maar een heel klein beetje nek pijn. maar als ik hier heen ben geweest dan is het alweer over. vroeger zag ik soms heel raar door mijn nek en stress. Ik zag bijvoorbeeld heel klein of heel groot. dat was heel vervelend. maar nu is het over dat vind ik heel fijn.

Thara, 10 jaar

——

Mijn ervaring met BSR

Vandaag ben ik helemaal blij geworden met het werken in de tuin. Sinds lange tijd kon ik me niet meer goed bewegen en vooral het tuinwerk, mijn grote hobby, was een groot probleem geworden. Vandaag leek het wel een lentedag, al is het nog maar eind januari, maar de tuin lokte me naar buiten en ik wilde de uitdaging aangaan om het vele bukwerk te trotseren, en…..het ging goed, zonder die verlammende pijn in de onderrug. Daar word ik dan weer helemaal blij van en dat geeft mezelf weer wat zelfvertrouwen, dat alles toch weer goed kan komen, dankzij Renée Heetland met haar BSR behandelingen. Ik weet wel, dat ik er nog lang niet ben en er nog ups en downs zullen volgen, maar dit was vandaag toch een echte opsteker.

Maar laat ik bij het begin beginnen.

Mijn problemen zijn al begonnen door een kop/staartbotsing in 1994. Daarbij liep ik een whiplashtrauma op, met veel klachten van de nek en rug, gegier in de oren, cognitieve storingen, geheugenstoringen, evenwichtsproblemen, enz. Via diverse therapieën ben ik bij de de cranio-sacrale therapie, gecombineerd met acupunctuur, nog het beste geholpen. Helaas volgden er nog twee aanrijdingen van achteren, waardoor ik steeds weer een paar stappen achteruitging. Af en toe heb je gewoon pech en ben je op de verkeerde tijd op de verkeerde plek en gebeuren er zulke dingen.
Na vele jaren met deze voor mij belangrijke behandelingen, ben ik redelijk opgeknapt. Toen ging mijn therapeute verhuizen naar het buitenland, maar ik kon ook wel weer zonder haar.

Dat ging goed tot ik in 2012 bij een vakantie in Italië van de trap naar beneden kwam, al stuiterend op mijn stuitje. Ik kon gelukkig mijn benen bewegen en nog wel lopen, maar zitten en liggen was een ramp. Mijn billen waren pikzwart van de enorme bloeduitstorting. Thuis weer in Nederland bleek er op de röntgenfoto geen breuk te zien…..”dus is er niets aan de hand”. Maar ik had bij bepaalde beweging enorme pijnscheuten in de onderrug, net boven mijn stuitje, wat een verlammend effect had. Ook ontstonden er richels in het bilweefsel, vooral rechts. En in mijn linkervoet was het gevoel in de twee eerste tenen minder. Masseren op die plek hielp niets en ik kreeg de mededeling dat ik er maar mee moest leren leven.
Op een gegeven moment wordt je daar ineens weer wanhopig van en dus klopte ik weer eens bij de huisarts aan, die mij doorstuurde naar het ziekenhuis om een echo te laten maken. Daarop bleek dat de richels verklaarbaar waren als “verschoven vetweefsel”, maar er kon niets aan worden gedaan. Eventueel zou een operatieve verwijdering van die richels een optie zijn, maar dat raadde de huisarts af, niet wetend wat dan mogelijk daar weer de gevolgen van zullen zijn.

Bij toeval kwam ik na een koorconcert in gesprek met Renée Heetland, die ik mijn problemen vertelde. Ze zei gelijk dat haar handen gingen jeuken om mij te willen helpen met de BSR therapie. Inmiddels heb ik nu diverse behandelingen gehad, waarbij ik al merkte dat mijn stahouding weer wat rechter was geworden en ik beter kon lopen. Wel kreeg ik nog steeds die enorme pijnscheuten bij bepaalde buigbewegingen. Renée zei ook wel, dat ze door veel lagen opgeslagen stress heen moest en mijn hele ruggengraat werd weer goed onder handen genomen, evenals de nek en mijn heupen.
Vorige week nog had ik eerst enorm veel last, waarbij ik wel dacht dat het een gevolg kon zijn van de laatste BSR behandeling. Maar sinds een paar dagen heb ik totaal geen pijn meer ervaren. Vandaag heb ik dus bij dit prachtige weer de tuin een opruimbeurt gegeven, waarbij ik veel voorover moest buigen, maar de pijn is echt weggebleven. Is dit nu de eerste stap in de goede richting? In ieder geval was ik er vandaag heel erg blij mee.

Ik ben me wel bewust dat mijn weg naar volledige heling nog niet klaar is, maar hier ben ik al heel blij mee. Dit geeft moed om met de BSR therapie door te gaan, ook al wil mijn verzekering het tot nu toe nog niet erkennen, maar ook daar blijven we aan werken.

Greta

——

Je bent een kanjer

Ik kwam in november 2012 voor de eerste keer bij Renee, ik zat thuis met een depressie en een burnout. Omdat ik ook allemaal lichamelijke klachten kreeg ik het advies van een vriendin om een keer bij Renee langs te gaan.
Vanaf het eerste moment hadden we een klik. Ik kon mijn verhaal kwijt Renee heeft een luisterend oor en door haar behandelingen kwam er een hoop verdriet los. Ik liep destijd ook bij een psycholoog en was druk bezig met een hoop opgeslagen verdriet verwerken. Na mijn eerste drie behandelingen ben ik in het begin elke 4 weken blijven komen. Even het moment voor mezelf, mijn lijf de tijd geven om oud verdriet los te laten. Dat mijn lijf het verdriet  los liet liet heb ik heel letterlijk kunnen ervaren… Ik heb mijn verdriet er uit gekotst, sorry voor deze woordkeuze.
Dit was voor mij zo een duidelijk teken dat de behandelingen van Renee echt helpen. Langzaam aan kroop ik als een nieuwe IK uit mijn dal. Het is nu al weer 3 jaar geleden maar nog steeds kom ik elke 6 weken bij  Renee, even tijd voor mezelf en onderhoud. De bewust wording dat je hoofd en lijf 1 zijn.

Lieve Renee dank je wel dat je al weer zo een tijd met mee meeloopt op mijn levenspad het is altijd fijn om even bij jouw stil te staan en in je eigen spiegel te kijken.
Ik wil dan deze weg ook nog gebruiken om je te bedanken voor je steun!
Je bent een kanjer

Groeten Heleen

——

Mijn ervaring met de body-stress release

4 jaar geleden had ik te kampen met een ernstige nekhernia, direkt daarna gevolgd door een rughernia, beiden zeer pijnlijk.
Ik zat er even helemaal doorheen. Via een vriendin maakte ik kennis met Renee. Ik ben bij haar langs geweest, ze heeft heel mijn lijf onder handen genomen. Ik mocht op haar bank liggen; je voelt je gewichtloos onder haar handen.
Na de eerste behandeling kwam er plots een zeer oude kwaal bovendrijven waarvan ik het bestaan allang was vergeten. Daar had ik het daarna met Renee over; mijn lijf was door haar aan het werk gezet en dit kon zomaar weer tevoorschijn komen; dit was eenmalig.
Na een aantal behandelingen was mijn pijn verdwenen en iedere keer als ik bij haar ben geweest voel ik dat mijn hele lijf weer ontspannen is.
Ik ben al geruime tijd klachtenvrij, maar omdat ik beroepsvioliste ben en veel verg van mijn armen ,handen en nek ; heb ik voor mezelf besloten om iedere maand een onderhoudsbeurt van haar te krijgen.
Renee is verhuisd naar de nieuwe plantage; je ligt bij haar op de bank, als de zon schijnt voel je de warmte over je lijf heenkomen; daarbij zachtjes het geluid van fluitende vogeltjes en je wilt eigenlijk niet meer van de bank af.

Liet, 59 jaar

——

Hoop voor de toekomst uit Afrika

Afgelopen jaar zit ik de “Zin” te lezen, met daarin een stukje waar mijn oog op valt, een vrouw was door “Body Stress Release” van haar jarenlange hoofdpijn afgekomen.
Voor mij zo herkenbaar, een vrouw van 62 jaar.
Vanaf mijn puberteit al last van migraineaanvallen. Wel is het na de overgang veranderd in een soort spanningshoofdpijn, die dagen kan duren. Mijn werk als docent is hierdoor niet meer mogelijk. Op afspraken maken komt druk te staan, je weet nooit of het door kan gaan. Autorijden durf ik niet met hoofdpijn, dan vertrouw ik mijn reacties niet. Mijn wereld wordt er toch kleiner door. Gelukkig roei ik nog regelmatig en doe ik al jaren aan yoga. Ook zijn er nog familieleden en vrienden, die er wel mee om kunnen gaan als iets bij regelmaat niet door kan gaan, het blijft lastig.
Maar wéér hopen op verbetering, ik heb al zoveel geprobeerd. Er valt een boek over te schrijven. Maar iets triggert me in het stukje.

Met wat googelen vind ik twee adressen voor Body Stress Release in Delft, want wat zal dat toch heerlijk zijn!!! Geen of minder hoofdpijn. Mijn keuze valt op Renée Heetland.

Ik spreek de voicemail van Renée in en wat later belt zij. De drie afspraken worden snel gemaakt.
Bij de eerste afspraak, wat gek….. het kantelen van die bijzondere en mooie bank, het gekriebel op je rug. Erg wennen, je schoenen aanhouden, gewiebel aan  je voeten. Zíek ben ik geworden, zelfs op weg naar huis al, heftiger dan anders. Overdag lig ik zelfs die middag weer op bed, dat is toch lang geleden. Ik reageer heftig.
Dit alles is voor de Kerst. Na de andere twee behandelingen reageer ik gelukkig minder heftig, maar ik blijf veel hoofdpijn houden. Al met al gebeurt er wat, er is véél  op te ruimen.
Nu de vijfde keer geweest en het lijkt de goede kant op te gaan. Ik voel zo nu en dan even een oude energie terugkomen!

Ik ga nog een tijdje door, volgende week weer. Renée geeft me er vertrouwen in en ik geef het een kans. En als het nu eens echt…….

Een hoopvolle Marianne

——

Ervaringen uit mijn praktijkToen ik 16 jaar was had ik heel vaak en lang last van hevige hoofdpijn. Ik heb daar toen alles voor geprobeerd maar niets hielp voor de lange termijn. Ik hoorde via via verhalen over Body Stress Release. Het was iets om uit te proberen…
Het klikte gelijk met Renée. Ik vond het fijn om te praten met haar, en ik voelde me altijd een stuk beter na de behandelingen. Aan het begin had ik niet gedacht dat het mij kon helpen. Ik had al zo veel dingen geprobeerd dat ik de hoop wel een beetje op had gegeven. Aan het begin merkte ik nog niet heel erg veel verschil met mijn hoofdpijn. Wel merkte ik dat Renée mij andere dingen leerde, zoals het loslaten van dingen. Na ongeveer anderhalf jaar begon ik eindelijk minder hoofdpijn te krijgen. Mijn hoofdpijn werd steeds minder, en als het dan weer op kwam zetten was het al veel minder hevig dan de keren ervoor.
Ik ben Renée heel erg dankbaar voor alles wat zij voor mij gedaan heeft. Ik heb nooit meer last van hoofdpijn en ik ben heel wat dingen wijzer.
Ik raad u BRS dus van harte aan!

Julia Schreuter (19)

——

Na zelf de positieve ervaringen van BSR ontdekt te hebben, wilden we eens zien of het ook voor onze hond Mika zou werken. Mika is een twee jaar oud pittbull-teefje. Ze is heel lief en aanhankelijk maar ook bloedfanatiek. Of het nu naast de fiets rennen is, balletjes uit het water vissen, met onze andere hond op het strand spelen; ze gaat net zo lang door tot ze er letterlijk bij neervalt.
Omdat ze bij haar vorige eigenaar zo nu en dan een flinke trap kreeg als ze niet deed wat hij wilde, heeft ze een hele gevoelige achterhand. Dat in combinatie met haar fanatieke rengedrag maakte haar na een uurtje rennen op het strand, dagenlang kreupel. Ze was dan heel stijf, kon nauwelijks uit haar mand komen en moest de trap op gedragen worden.
Renee kwam bij ons thuis en behandelde Mika terwijl ze lekker op de grond lag. Volgens mij voelde Mika dat ze geholpen werd, want ze liet alles rustig toe. In de twee weken erna is Renee nog twee maal teruggekomen om Mika te releasen. Inmiddels is dat alweer drie maanden geleden.
We zijn sindsdien nog heel wat keren naar het strand geweest. Ze heeft helemaal geen last meer van stijfheid of pijn. Ze blijft ontzettend soepel lopen, ook al is ze op het strand flink tekeer gegaan. Ook naast de fiets lopen doet ze veel beter. In plaats van met een kromming ernaast te lopen, heeft ze nu een kaarsrecht ruggetje en draaft of rent ze soepeltjes mee.
Het is jammer dat honden niet kunnen praten, anders zou ze vast tegen iedereen vertellen die het wil horen dat BSR heel goed werkt en dat heel wat operaties bij honden overbodig zijn.

Judith van Gaalen

—–

Ik ben een vrouw van 48 jaar. Mede door mijn slechte houding (ben lang en ben daardoor toch een wat kromme/scheve houding aan gaan nemen) en de emotionele bagage die ik met de jaren heb opgebouwd, heb ik de laatste jaren steeds meer klachten gekregen: nek- en schouderklachten, migraine, frozen shoulder, oorsuizen. Vooral voor het oorsuizen, waarvoor geen directe oorzaak gevonden is, maar echt bijna ondraaglijk was, ben ik gaan zoeken op internet en bij Body Stress Release terecht gekomen. Het oorsuizen was na 1 behandeling al zo veel verbeterd, dat ik weer ‘gewoon’ kon functioneren. Ook de nek- en schouderklachten zijn nu (na 5 behandelingen) sterk verbeterd en de migraine aanvallen zijn verminderd en minder heftig. De eerste 2 dagen na de behandeling voelen niet echt lekker, de klachten verergeren dan, maar daarna gaat het eigenlijk steeds beter. Mijn schouders zijn veel meer ontspannen. Ik ben er nog niet, maar ben erg positief over de tot nu behaalde resultaten en de toekomst. Ik kan het iedereen aanraden!

—–

Hoi!

Ik had heel veel buikpijn sinds mijn 6de. Tijdens de lunch was het het ergste. Een vriendin van mij heeft mij advies gegeven om naar Body Stress Release te gaan. Eerst dacht ik dat ik geen stress had maar dus wel. Na een behandeling voelde ik me heel goed. Het is eigenlijk druk op je rug en buik en wiebelen aan je voeten. En na een behandeling kan je je warm voelen of super blij. Je kan ook een oefening thuis doen. Die oefening heet ballonetje. Die gaat zo: Hou je handen op je buik. Adem heel diep in en dan rustig uit ademen. Als je gaat uit ademen moet je denken aan een ballontje die leeg loopt. Probeer maar. Ik heb bijna geen last meer en ik voel me super!!!!

Groetjes, Isabel, 8 jaar

—–

Gies, 3 maanden

Mijn zoon Gies is in het ziekenhuis geboren met een vacuümextractie. Een ruime week na de bevalling begon hij veel te huilen. Na 3 weken rees het vermoeden dat hij een koemelkeiwitallergie heeft, en ben ik overgestapt van borstvoeding op peptimelk: speciale flesvoeding voor allergische baby’s. Zijn darmen kwamen instantaan tot rust en alles leek goed te gaan: hij sliep veel en leek erg tevreden wanneer hij wakker was. 
Na een week echter begon het huilen opnieuw, elke dag weer een uurtje meer, tot minstens 6 uur per dag. Via via kreeg ik het advies om uit te zoeken of er een BSR practitioner was in Delft, een kennis van mij had hier zelf veel baat bij gehad na rug- en knieklachten.
Hier stond ik aanvankelijk sceptisch tegenover, ik besloot eerst af te wachten wat het consultatiebureau, de huisarts en de kinderarts, naar wie Gies inmiddels was doorverwezen, zouden zeggen. Ik kreeg het advies vooral veel regelmaat in te bouwen in het leven van Gies. 

Onder het motto ‘baat het niet dan schaadt het niet’ heb ik, omdat het huilen niet minder werd, toch een afspraak gemaakt bij Renee. Terwijl ik op de kantelbank lag werd Gies op mijn buik gelegd, terwijl Renee hem zeer licht aanraakte op zijn nek, schouders en rug. Hier werd Gies heel ontspannen van. Hij bleek spierspanning te hebben in zijn nek, waarschijnlijk gerelateerd aan de vacuümextractie. Vervolgens heeft Renee ook mijzelf een release gegeven. Hoewel ik zelf geen klachten had, bleek ik spierspanning te hebben opgebouwd in mijn rug. Niet heel vreemd na een zwangerschap en vele dagen en nachten rond te hebben gelopen met een baby op de arm! Renee legde uit dat een behandeling van een baby baat heeft bij een moeder zonder spierspanning. Dat Gies feilloos aanvoelt hoe zijn moeder zich voelt, had ik al wel gemerkt, dit klonk mij dan ook niet vreemd in de oren.
Na de eerste behandeling heeft Gies enkele uren diep geslapen: een ongekende rust! Alleen al voor deze uren van rust besloot ik dat deze behandeling de moeite waard was. De nacht en dag na de behandeling was hij onrustig en huilerig.
Na de tweede behandeling viel hij wederom in een diepe slaap. De dag daarna heeft hij bijzonder veel gespuugd, iets wat hij tot dan toe niet echt gedaan had. Gelukkig duurde dit slechts 1 dag, daarna werd hij rustiger en tevredener. De behandeling leek effect te hebben!
Na een aantal dagen begon hij echter weer meer te huilen en heb ik Renee gebeld om een extra afspraak in te plannen. Na deze behandeling werd hij rustiger, maar ontwikkelde Gies een sterke voorkeurshouding naar rechts. Als ik zijn hoofdje probeerde te draaien naar links begon hij te huilen.
Na de vierde en laatste behandeling is Gies definitief veranderd van een huilbaby naar een blije, tevreden baby. Ik vind het resultaat van de behandeling fantastisch: Gies huilt vrijwel niet meer, slaapt en drinkt uitstekend, beweegt zijn hoofd moeiteloos alle kanten op en lacht veel. Ik ben er van overtuigd dat een combinatie van regelmaat en Body Stress Release mijn zoontje hierbij hebben geholpen. Zelf ben ik nog onder behandeling bij Renee voor mijn rug, dit gaat de goede kant op.
Een fantastisch resultaat!

Jeanine (30) en Gies (3 maanden), Delft

—–

Vrouw, 83 jaar

Zo is het mij vergaan:
Al lange tijd voelde ik me niet fit, had geen energie. Ik kon er niet overheen komen, er was te veel gebeurd in ons gezin. Door een advertentie in een plaatselijke krant werd ik attent gemaakt op de Body Stress Release Praktijk van Renee. Ik las wat BSR inhield en dacht, misschien is dat de oplossing? Ik heb de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt. Het klikte goed tussen Renee en mij. Na de eerste behandeling voelde ik dat het me goed deed. Na een sessie van drie keer was ik aanmerkelijk opgeknapt. Ik was verbaasd dat het zo snel resultaat had en ik ben erg blij dat ik met de BSR begonnen ben. Ik ben nu nog bezig met elke maand een behandeling wat ik als prettig ervaar. De BSR kan ik u van harte aanbevelen.

M.L-W

—–

Ik kwam bij Renée omdat mijn schouders stijf waren, maar al snel bleek dat mijn hele onderrug vastzat. Dat verbaasde me niets: ik had doorlopend last van mijn rug en had een paar keer acute spit gehad – altijd op lastige momenten zoals tijdens de vakantie of verhuizing. Mijn spieren zaten zo vast dat ik elke keer wakker werd als ik me in bed omdraaide. Tijdens de eerste BSR-sessies kwamen een heleboel herinneringen naar boven van incidenten die met mijn rug te maken hadden: van de trap vallen, op een gladde brug uitglijden, een ongelukje op de kermis. De BSR was soms dan ook best pijnlijk, na al die jaren met strakgespannen spieren, maar dat was na de sessie altijd direct over. Dan voelde ik meteen dat ik soepeler liep, en meer rechtop – ik leek wel langer. In de loop van enkele maanden werd mijn rug steeds beter. Ik kan mijn kinderen nu optillen zonder zorgen om mijn rug.  Ik slaap weer goed en droom ook weer helder, wat ik in jaren niet meegemaakt had. Een ander onverwacht effect was dat ik weer regelmatig ongesteld werd, terwijl daar eerder geen regelmaat in te ontdekken was. Inmiddels zit ik in de onderhoudsfase en kom ik maandelijks trouw bij Renée langs. De beurt is nu aan mijn dochter van 7: ik ben benieuwd wat BSR voor haar eczeem kan doen.

Marieke van Buytene (36)

—–