Uit de geschiedenis van BSR

Onderrug

Een man van 48 jaar ervoer zo’n intense pijn in zijn kuiten, dat hij niet in staat was te lopen. Hij was zich niet bewust van enige pijn in zijn onderrug. Na een week lang in tractie [oprekken van spieren] in het ziekenhuis te hebben gelegen ervoer hij nog geen verlichting van zijn probleem. Na de eerste BSR behandeling kreeg hij flinke pijn in zijn onderrug, omdat daar het gevoel in de verdoofde zenuwbanen terugkeerde. De pijn in zijn kuit was niet veranderd. Na de tweede behandeling met BSR die drie dagen later plaats vond, trok de pijn zich terug van de kuiten naar de heupen en onderrug. Vijf dagen later onderging hij de derde keer BSR en begon de pijn in zijn onderrug te verminderen. De laatste behandeling was drie dagen daarna. Binnen twee weken was de man vrij van pijn en kon hij weer aan het werk.

Al gedurende enkele jaren had een jongen van 15 jaar last van het hinderlijke bedwateren en ook van regelmatig terugkerende pijn in zijn onderrug. Middels drie behandelingen met BSR werd zijn lichaam geactiveerd de spierspanningen in zijn onderrug los te laten en had hij verder geen last meer van zijn blaasproblemen. Het bedwateren kwam een jaar later terug na een flinke val tijdens een rugbywedstrijd. Na twee sessies met BSR was dat weer opgelost.

Een vrouw van 31 liep sinds een motorongeluk in haar tienerjaren met één voet naar buiten weggedraaid. Zij werd regelmatig wakker van pijnlijke krampen in haar onderrug. Gedurende drie maanden werd ze regelmatig verzorgd met BSR. Haar voet herstelde zich tot de normale positie en haar verslapte bilspieren waren weer stevig en veerkrachtig.

 

Midden- en bovenrug

Om de paar maanden ontwaakte een vier jaar oud meisje, midden in de nacht, met hevige maagpijn. Iedere keer werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar alle testen leken negatief. Na een paar uur zakte de pijn af. Bij een BSR behandeling bleek er body stress in de streek van de onderste rib en het middenrif aanwezig te zijn. De moeder vertelde desgevraagd, dat het meisje af en toe vroeg om ijskoud vruchtensap voor het slapen gaan.

Het probleem deed zich niet meer voor toen de moeder haar geen ijskoude dranken meer gaf.

Na het maaien van het gazon met een zware grasmachine, ervoer een ongeveer 40-jarige man plotseling hevige pijn in de borst en ademnood. Dit hield twee weken aan. Toch waren alle medische tests negatief.

Nadat de body stress in het borstbeen en het ribgebied was gereleased, verdween de pijn en kwam niet meer terug.

Na genezing van een aanval van bronchitis, bleef een vrouw van in de veertig, gedurende 3 weken constant pijn in haar bovenrug en borstkas voelen. Toen werd body stress in de spieren tussen de ribben gereleased en alle pijn verdween.

 

Nek

Een vrouw van 28 jaar had gedurende 6 maanden bijna constant last van hoofdpijn met daarbij een stijve en pijnlijke nek.

Na de eerste twee behandelingen met Body Stress Release verdween de pijn, maar die kwam na een dag weer terug.

Bij het derde consult kwam, na nauwkeurig vragen, naar voren dat zij ongeveer 6 maanden daarvoor een nieuwe huidcrème was gaan gebruiken. Zij stopte met het gebruik ervan en na enige nazorg met Body Stress Release was haar nek weer soepel en de hoofdpijn verdwenen.

Een man van 42 jaar klaagde over gevoelloosheid in zijn armen, tintelende, prikkende vingers en gebrek aan kracht in zijn handen.

De body stress in zijn nek was na drie behandelingen verdwenen. Hij vertelde dat gevoel en kracht in zijn armen een week later weer volledig waren teruggekomen.

Een dertigjarige vrouw leed aan regelmatig terugkerende astma aanvallen. Zij had 4 maanden eerder een whiplash opgelopen bij een auto ongeluk.

Na een aantal Body Stress Release behandelingen was de volledige bewegingsvrijheid van haar nek hersteld en waren de symptomen van astma verdwenen.

 

Armen

Een pianist had last van beperking bij het spreiden van de palm van één van zijn handen. Er werd body stress gevonden tussen zijn middenhandsbeentjes. Enkele dagen nadat zijn hand met BSR was verzorgd, meldde hij dat het bereik van zijn hand toenam, waardoor zijn pianospel verbeterde.

Een vrouw van in de 60 zocht via BSR verlichting van de pijn en stijfheid in haar nek. Tijdens de derde behandeling vertelde zij dat ze haar nek weer volledig kon bewegen en geen pijn meer voelde, maar dat haar linker pols pijn was gaan doen. Ze legde uit dat ze alle beweeglijkheid uit haar pols was verloren sinds ze op haar tiende jaar van een paard was gevallen.

De testen van BSR toonden aan dat er zich vastgezette spierspanningen tussen de polsbotjes bevonden. Enkele dagen na de BSR behandeling verminderde de pijn en keerde de normale beweeglijkheid in de pols terug. De vrouw vertelde dat ze nu in staat was om te gaan golfen, een wens die ze haar leven lang al koesterde.

 

Benen

Een vrouw van midden vijftig brak haar enkelgewricht. Twee jaar later was de enkel nog gezwollen en stijf ofschoon ze geen pijn meer had. Ze had last van pijn in haar onderrug en een voortdurende pijn aan de achterkant van haar dij. Na dat de body stress in haar wervelkolom gedurende diverse sessies met BSR was behandeld verminderde de pijn in haar rug en been. In haar enkel werd geen body stress aangetroffen. Een maand later kwam ze voor een volgende behandeling en vertelde ze dat haar enkel weer pijn deed. Nu werd body stress in haar enkel en hiel gevonden en behandeld. De volgende dag was de zwelling van haar enkel sterk verminderd en de voet was volledig beweeglijk en vrij van pijn. Het is opmerkelijk dat de body stress, die vast zat in haar enkel, pas gevonden en behandeld kon worden nadat eerst de zenuwtoevoer vanuit de rug naar de voet was hersteld.

Baby’s en kinderen

Een twee dagen oude baby kon niet goed van de borst drinken, omdat haar tong telkens in de mondhoek trok. Na het releasen van de body stress in haar nek dronk het meisje weer normaal.
Een moeder meldde dat haar twaalf weken oude baby vanaf de geboorte bijna constant had gehuild, dat zijn schouders optrokken en dat hij schreeuwde als hij werd bewogen. Onmiddellijk na het releasen van body stress in de nek viel de uitgeputte baby in slaap en sliep hij 10 uur achtereen. Zeer tot de opluchting van de verontruste ouders werd de baby rustig en tevreden.

Een vijf maanden oude baby hield zijn armen in spasmen tegen zijn borst en de blik in zijn ogen leek niet gefocust. Spastische verlamming werd gevreesd.

Na de eerste Body Stress Release behandeling ontspanden de armen; na de tweede behandeling meldde de moeder dat de baby in staat was zijn blik op haar te richten en op haar te reageren. Zes maanden later stuurde de oma van de baby een foto van hem, met een brief om te zeggen dat de ontwikkeling van het kind in alle opzichten normaal verliep.

Een zesjarig jongetje met hersenbeschadiging had zijn armen en benen in een constante spasme gebogen, en zijn mobiliteit was beperkt tot het rollen over de vloer.

Na een viertal Body Stress Release behandelingen waren de ledematen geheel ontspannen en begon de jongen met kruipen. Twee weken daarna deelden de ouders mee dat hij liep.

Een drie jaar oud meisje werd door haar vader ondeugend genoemd, toen medische tests geen reden konden geven voor haar voortdurende bedplassen.

In de twee weken nadat de stress in de onderrug was gereleased nam de frequentie van aanvallen van bedplassen gestaag af en hielden zij uiteindelijk volledig op.