Wat is Body Stress Release

[Body Stress = lichaamsspanning, Release = vrij maken]

Body Stress Release is bedoeld om het lichaam te helpen zich vrij te maken van vastgezette spierspanning als gevolg van overbelasting door stress op fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal niveau.

Deze spierspanningen tasten ons zenuwstelsel aan wat invloed heeft op alle lichamelijke functies. Body Stress Release richt zich op het activeren (wakker maken) van het natuurlijke, helende vermogen van ons lichaam zich te bevrijden van vastgezette spierspanningen en daardoor zich te genezen van allerlei aandoeningen. Body Stress Release herstelt als zodanig de coördinatie tussen dit helend vermogen en de aangedane lichaamsfuncties.

 

Overbelasting door stress

Wanneer stress het aanpassingsvermogen van ons lichaam te boven gaat, wordt deze een negatieve en vernietigende factor in ons leven. Wanneer het niveau van overbelasting is bereikt, kan het lichaam de stress niet meer laten afvloeien, maar wordt die in het lichaam vastgezet als body stress.

Onze ontvankelijkheid voor overbelasting door stress is afhankelijk van onze emotionele, mentale en fysieke gesteldheid.
Enkele voorbeelden van body stress:

  • In de onderrug kan body stress pijn en stijfheid veroorzaken, maar ook pijn tussen schouderbladen of in de heupen, krampen in benen en voeten of spijsvertering- en darmstoornissen.
  • In de nek kan body stress pijn en stijfheid veroorzaken, evenals schouderpijn, hoofdpijn, duizeligheid, gezichtsvermindering, ‘slapende’ en/of gevoelloze armen en handen.
  • Baby’s met body stress kunnen zonder aantoonbare oorzaak voortdurend huilen.
  • Peuters en kleuters kunnen klagen over ‘groeipijnen’, vooral in de benen. (Ook oudere kinderen kunnen groeipijnen hebben)

Bij jongere en oudere kinderen kan het vermogen tot concentratie ontbreken, ook kunnen zij moeite hebben met stilzitten.

N.B. Body Stress Release is een autonome, complementaire gezondheidstechniek en kan samengaan met de meeste andere vormen van medisch handelen.

 

Voor wie is Body Stress Release

Body Stress Release is voor iedereen, van baby’s tot ouderen. Omdat iedereen onderhevig is aan spanningen, heeft ook iedereen de neiging om spanningen vast te zetten. Zelfs baby’s kunnen al body stress hebben bijvoorbeeld als gevolg van een moeilijke geboorte.
De kwaliteit van het leven en het gevoel van welzijn kan voor iedereen worden verbeterd met BSR behandelingen. Kortom voor ziek en gezond.

N.B. Body Stress Release houdt zich niet bezig met het stellen van diagnoses en / of het behandelen van ziekten.