Geschiedenis

Body Stress Release is voor Nederland en Europa nog een vrij onbekende gezondheidstechniek, maar in Zuid-Afrika wordt deze methodiek al sinds 1981 toegepast. De techniek is ontdekt en verder ontwikkeld door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee, van origine chiropractors.

Body Stress Release is een autonome complementaire behandeltechniek die in Zuid-Afrika een zeer goede relatie heeft met de reguliere geneeskunde. Verwijzingen van cliënten vinden over en weer plaats. Er is een aantal vooraanstaande orthopedisch specialisten, onder andere orthopedisch chirurg dr. Du Toit uit Kaapstad, dat hun patiënten niet eerder wil opereren voordat is gebleken dat zelfs door middel van Body Stress Release behandelingen de aandoening niet of onvoldoende te verhelpen bleek. In negentig procent van de gevallen is opereren na behandelingen met Body Stress Release nl. niet meer nodig.

Vanaf 1981 is Body Stress Release ontwikkeld met en toegepast op ca. 18.000 cliënten. De resultaten waren en zijn verbluffend. Body Stress Release blijkt uitermate effectief te zijn bij het herstellen van de communicatie en de coördinatie tussen de hersenen en het zenuwstelsel, daar waar het zenuwstelsel als gevolg van “body stress” niet in staat is goed te functioneren. Het wegnemen van de body stress leidt tot blijvend herstel van een breed scala aan aandoeningen dat ontstaan is door vastgezette spierspanningen (als gevolg van diverse soorten stress).

Opleidingen tot Body Stress Release Practitioner worden sinds 1992 verzorgd door de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika. Het is tot nu toe het enige land ter wereld waar deze unieke opleiding wordt gegeven.

Koos van Ravesteijn was de eerste Europeaan op het vasteland die in 1998 de opleiding tot Body Stress Release Practitioner heeft gevolgd; inmiddels zijn in Nederland in totaal ongeveer negentig practitioners werkzaam (dit aantal is groeiende).

hadeedahousex-960x325