Eigen ervaringen

In 2006 kreeg ik van iemand de tip om met mijn dochter naar de Body Stress Release te gaan. Na enig onderzoek op internet leek het me een goed idee om niet alleen voor mijn dochter maar ook voor mijzelf een afspraak te maken. Ik liep al vanaf mijn 22e met rugklachten bij een fysiotherapeut,manueel therapeut en vele andere technieken. Na overleg met mijn osteopaat (waar ik nog steeds onder behandeling was) leek het ons een goed idee de behandelingen te stoppen en te gaan kijken wat de Body Stress Release voor mij kon betekenen

De oorsprong van mijn rugklachten:

Op mijn 6e ben ik uit een wandrek gevallen plat op mijn rug, vanaf mijn 22 dus ernstige rugklachten en vaak last van mijn nek,ook heb ik vanaf mijn 13e veel ongelukken gehad en blessures, zoals gebroken polsen, gescheurde enkelbanden, knieblessures, nek, schouder en dus ook rugklachten. Ik heb altijd zwaar werk gedaan en mijn lijf regelmatig overbelast wat mij in 2000 een burn-out opleverde.Kortom niet de meest geschikte levensmanier voor een goede gezondheid.

Ik heb bij de body stress release practitioner Uta Koch erg veel geduld moeten hebben en ontdekte al snel dat klachten die “vers” waren snel verdwenen maar dat de andere dingen tijd kosten. Niet verwonderlijk natuurlijk, als je kijkt hoe lang iets er al zit, dan kun je ook niet verwachten dat het a la minuut verdwenen is. Ik had een zware buikoperatie gehad in december 2004 en had daar nog erg veel last van maar al na drie behandelingen waren de meeste van deze klachten verdwenen ook menstruatiepijn waar alleen de pil tegen hielp, zijn verdwenen. Soms kwamen oude klachten tevoorschijn (knie, enkel) maar gelukkig waren die meestal na twee dagen verdwenen.Ook had ik wel eens trillingen in mijn benen als ik in bed lag, alsof er van alles gebeurde in mijn lijf, van die zenuwtrekjes.

Slechts een keer voelde ik me na een behandeling de andere dag erg slap en lamlendig en snapte eerst niet waar dat vandaan kwam. O, ja de Body Stress Release misschien?

Nu na bijna 2 jaar zijn zelfs mijn rugklachten zo vermindert dat ik bijna helemaal geen last meer heb, en dat terwijl ik al vanaf mijn 20e (ben nu 47 jaar) elke dag met pijn liep en soms ook heel erg beperkt was in mijn bewegingen(stijf, niet kunnen bukken of draaien, nek die vast zat, etc) deze beperkingen zijn na de Body Stress Release behandelingen nooit meer opgetreden.

Het is ook heel mooi om te zien wat het voor mijn dochter doet, de snelheid waarmee blessures genezen bij jonge mensen is verbluffend. Mijn dochter was op een zaterdagavond met de ambulance opgehaald omdat ze haar nek heel hard tegen een balk had gestoten en haar hoofd/nek niet meer kon bewegen daarna. Gelukkig bleek er op de röntgenfoto’s geen beschadiging en na 1 nacht in het ziekenhuis mocht ze naar huis. Ze kon haar hoofd nog steeds niet draaien en had veel pijn. De volgende dag(maandag) zijn we naar Uta gegaan voor een behandeling en twee dagen daarna (woensdag) kon mijn dochter haar hoofd weer draaien en haar armen weer omhoog doen, nog een behandeling volgde de dag daarna(donderdag) en alles was los! Dezelfde avond heeft ze met school een wandeltocht(37km) langs het strand gelopen !

De arts schudde zijn hoofd toen we voor controle kwamen en zei:” ja, ja,.. Body Stress Release zegt u”??

Nog elke dag ben ik blij met de keuze die ik toen heb gemaakt om met de Body Stress Release te beginnen!

release op het strand