De Body Stress Release techniek

De BSR techniek is ontwikkeld om het natuurlijk helend vermogen van het lichaam te stimuleren en vastgezette spierspanningen los te laten.

Terwijl de cliënt volledig gekleed ligt, voert de practitioner een aantal tests uit om nauwkeurig de juiste plaats en richting van de spanningsvelden te bepalen. Dit wordt gedaan door een lichte druk toe te passen op verschillende plaatsen op het lichaam en waar te nemen hoe het lichaam daarop reageert. Hierdoor werkt het lichaam als een bio-feedback mechanisme en verstrekt de benodigde informatie.

Daarna stimuleert de practitioner het lichaam om de spanning los te laten door het uitvoeren van een lichte drukimpuls op de juiste plaats en in de juiste richting.

Als de body stress recent is ontstaan, zal het proces van loslaten vrij snel plaatsvinden. Wanneer de body stress echter gedurende langere tijd – mogelijk al jaren – aanwezig is, kan een aantal bezoeken aan de BSR-practitioner nodig zijn. Dan zullen de spieren zich laagje voor laagje ontspannen, totdat zij weer hun normale, natuurlijke veerkracht hebben herkregen.

De toepassing van de BSR-techniek is zacht en vriendelijk en heeft geen kracht nodig, omdat Body Stress Release gebruik maakt van de natuurlijke behoefte van het lichaam om te streven naar een conditie zonder stress.